Naturalne Olejki

Jojoba – odżywczy i wszechstronny olejek do włosów z Argentyny

Olejek jojoba zaskakuje – już samo określenie „olej” w jego przypadku jest nieco chybione, ponieważ tak naprawdę więcej ma wspólnego z woskiem, lecz jego postać jest płynna. To zadziwiająca substancja o lekkiej konsystencji, która nie jełczeje i ma nieograniczona datę ważności. Na tle wszystkich olejków wyróżnia się tym, że zawiera nietypową, bardzo istotną w pielęgnacji włosów i skóry substancję: skwalen. Jak działa na włosy płynny wosk o niezwykłym składzie?

Olej jojoba INCI:
Simmondsia Chinensis Seed Oil

Olejek jojoba pozyskiwany jest z nasion krzewu Simmondsia Chinensis – są to niezwykłe, bardzo wytrzymałe rośliny, które żyją nawet do 200 lat. Wytłacza się go na zimno, aby zachował maksymalną koncentrację cennych składników (kwasy tłuszczowe, fitosterole, witaminy i skwalen). Warto wiedzieć, że nasionka tej porastającej pustynne tereny Argentyny roślinki całą swa moc i najcenniejsze składniki koncentrują właśnie i nasionach. Składają się one w 50% z kwasów tłuszczowych, a wytłoczony z nich olej (wosk) jest delikatny i ma subtelny, lekko orzechowy zapach. Olejek ujawnia swoje „prawdziwe oblicze” już w temperaturze -7 st. C: wówczas tężeje i pojawiają się w nim kryształki przybierające postać wosku.

Olej jojoba skład

  • witaminy: A, E (spowalniają procesy starzenia)
  • kwasy tłuszczowe oraz ich estry (eikozeinowy – 73%, oleinowy- 9%, erukowy – 13,9%)
  • skwalen (naturalny składnik ludzkiego sebum)
  • fitosterole – wspomagają syntezę kolagenu
  • flawonoidy- silne działanie antyutleniające, chronią przed stresem oksydacyjnym

Olej jojoba – właściwości kosmetyczne

Jojoba to bardzo „inteligentny” olej – zadziwia to, ze precyzyjnie dostosowuje się do rodzaju skóry, a zawarty w nim skwalan nawilża i poprawia kondycje wysuszonej skóry, lub równoważy poziom sebum przy tłustej i mieszanej cerze. To czyni z oleju jojoba unikat kosmetyczny o cennych właściwościach. Jojoba przyspiesza też gojenie się ran, lekko natłuszcza i odżywia skórę. Fitosterole dbają o prawidłową syntezę kolagenu i jednocześnie ograniczają rozpad elastyny. Skwalen zawarty w oleju jojoba wspomaga też leczenie blizn trądzikowych i leczy pojawiające się krostki oraz wszelkie stany zapalne.


Najwyższa klasa naturalnej pielęgnacji – Olejek Jojoba Nanoil

Jego niezwykłość zaczyna się już przy próbie kategoryzowania go. Ten naturalny olejek kosmetyczny w rzeczywistości jest… płynnym woskiem, który wiele ma cech olejów. Najlepszej klasy jojoba? Tylko od Nanoil. To bardzo ceniony kosmetyk, jedyny o tak unikatowych właściwościach i świetnych opiniach.

Olejek Jojoba Nanoil – dlaczego jest doskonały?

Olejek jojoba od Nanoil to kosmetyczny i w 100% naturalny, czysty olej pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno. Nierafinowany i organiczny – dlatego zachowuje wszystkie cenne mikroelementy, którym zawdzięcza skuteczność. Posiada znak Ecocert – ceniony certyfikat przyznawany kosmetykom naturalnym najwyższej jakości.
W każdej kropli bezkonkurencyjnego Oleju Jojoba Nanoil kryje się esencja tego, co najlepsze w cennych nasionach simondsji kalifornijskiej, dlatego zbiera on doskonałe opinie i uznany jest za najlepszy olejek kosmetyczny.

Olej Jojoba Nanoil – najlepszy według opinii olejek na włosy i skórę

Jojoba od Nanoil to bogactwo składników odżywczych – witamin, skwalanu i kwasów tłuszczowych. Najwyższa klasa tego oleju sprawia, że jest doskonale absorbowany przez skórę. Jojoba to naturalny filtr przeciwsłoneczny, co ważniejsze – zbliżony budową do ludzkiego sebum. To właśnie dlatego olejek jojoba leczy trądzik i działa korzystnie na osłabione włosy.To także źródło cennych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), roślinnych steroli o właściwościach anti-aging i skwalenu, który usprawnia funkcje skóry. Witamina E odmładza ją i spowalnia procesy starzenia oraz poprawia wygląd i kondycję włosów.

Jak używać Oleju Jojoba Nanoil?

1. Bez ograniczeń i z fantazją – Nanoil Jojoba to olej do każdej cery, doskonały pod makijaż i jako składnik domowych kosmetyków.
2. Na włosy i skórę głowy – aby zrównoważyć sebum i nadać włosom witalności, odżywić i upiększyć.
3. Do masażu ciała – aby wygładzić skórę i wyleczyć niedoskonałości.
4. Na dłonie, stopy i paznokcie – by były zadbane i aksamitnie gładkie.
5. Na twarz – jako zaawansowane serum odżywcze, które zwalcza suchość i równoważy nadmiar sebum oraz uspokaja trądzik.

Dowiedz się więcej!
Wejdź na stronę https://nanoil.pl/olej-jojoba


Jak działa na włosy olejek jojoba? [efekty]

Doskonale radzi sobie z łupieżem (zarówno jego suchą jak i mokrą odmianą), ochrania włosy przed niszczeniem, doskonale nabłyszcza i tworzy na pasmach ochronny film, który chroni przed wnikaniem toksyn do wnętrza włosów, doskonale oczyszcza skórę głowy, odblokowuje cebulki włosów i pobudza je do pracy, dzięki czemu przyspiesza się wzrost włosów. Pasma rosną grube, błyszczące i mocne, przestają się łamać, doskonale się rozczesują. Olejek jojoba delikatnie nabłyszcza i zwalcza matowość włosów, zapobiega elektryzowaniu się reguluje stopień nawilżenia włosów. Usprawnia pracę mieszków włosowych, zapobiega nadmiernemu przetłuszczaniu się włosów i dba o prawidłowy stopień nawilżenia skóry głowy. To niezwykle wielofunkcyjny olejek, ponieważ mogą po niego sięgać zarówno osoby z przetłuszczającymi się, jak i suchymi pasmami. Z tego powodu jest on idealny do włosów o każdej porowatości (niskiej, średniej i wysokiej).

Olejek jojoba – cena

Olejek jojoba na tle innych nie wyróżnia się przesadnie wygórowaną ceną. Jest tez ogólnie dostępny i nie ma problemu z jego kupnem. Ponieważ jest lekki i ma dobrą konsystencję – jest idealny jako składnik mieszanek olejkowych do różnych rodzajów włosów.

Olejek jojoba – opinie

Olejek jojoba jest bardzo rozsławiony przez włosomaniaczki, blogerki i vlogerki. Zbiera świetne opinie w sieci, głównie jako serum na twarz wspomagające leczenie trądziku. Na włosy zaleca się stosować go wespół z innymi naturalnymi olejami – jest bowiem idealny jako składnik mieszanek do włosów – nie tylko pielęgnuje, ale przedłuża trwałość całego produktu i wszystkich zawartych w nim olejków.